Pseudolarix
(lariks)

Verzorging

De Larix is geliefd als Bonsai-boom vanwege zijn snel verdikkende stam en de schitterende seizoensveranderingen die hij ondergaat. Uniek onder de naaldbomen, verliest hij zijn naalden tijdens de winter. De twee voornaamste varianten zijn de Europese Larix (Larix decidua) en de Japanse Larix. Qua verzorging komt de Pseudolarix amabilis sterk overeen met de Larix.

De Lariks gedijt het best in direct zonlicht, hoewel enige bescherming tegen de intense middagzon tijdens de zomermaanden aan te raden is. Als robuuste boom dient hij het hele jaar door buiten te worden gehouden.

De Lariks heeft geen specifieke waterbehoefte; geef water zoals je dat bij de meeste bonsai zou doen.
Een goede indicatie is om elke 1-2 dagen de grond te bekijken.

- Is de grond nog nat? geef dan geen/klein beetje water
- Is de grond droog? geef direct water.

Begin de lente met een meststof die rijk is aan stikstof, net voordat de knoppen zich openen. Gebruik in de zomer een meer evenwichtige meststof om de boom voor te bereiden op de wintermaanden.

De Lariks kan de intensiteit van regelmatig snoeien goed aan. Het is raadzaam om de grootste snoeibeurt in de winter, voorafgaand aan het groeiseizoen, uit te voeren.

Bekijk hier onze collectie met verzorgingsmateriaal

Hoewel het mogelijk is de Lariks jaarlijks te verpotten, is het belangrijk voorzichtig te zijn en niet te veel wortels in één keer te snoeien. Normale grond is goed genoeg voor.

De Pseudolarix heeft weinig tot geen last van ongedierte of ziekte